Hülya Avşar

Pazar, Eylül 24, 2006

Erzurum'a tenis kortu yaptıracak

Hülya Avşar, bir mektup yazarak okullarına tenis kortu yaptırmasını isteyen Palandöken İlköğretim Okulu öğrencileri için kolları sıvadı. Önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak kortun açılışını da Avşar Kızı bizzat yapacak.

Türkiye'de tenis deyince akıllara gelen ilk ismin Hülya Avşar olduğu Erzurum Palandöken'den gelen mektupla birlikte bir kez daha gözler önüne serildi. Palandöken İlköğretim Okulu öğretmeni Olcay öğretmen, öğrencilerine bir tenis kortu yaptıracağına yönelik söz verdi. Ne var ki, Olcay öğretmen masraflarını karşılayacak kişi veya kurum bulamayınca verdiği sözü yerine getiremedi. Bunun üzerine öğrencilerinden Sevda Şirip, Hülya Avşar'a mektup yazarak okullarına tenis kortu yaptırmasını istedi.

YAPIMI BAŞLIYOR
Mektubun arkasına da sınıf arkadaşlarının imzasını attırdı. Öğretmenleri de mektubu Hülya Avşar'ın internet sitesindeki adresine göndererek
sanatçıya ulaştırdı. Avşar Kızı, Sevda Şirip'in yazdığı mektubu alınca gözyaşlarına engel olamadı. Okul yönetimini arayan sanatçı, öğrencilerin isteklerini kabul ettiğini ve tenis kortu yaptıracağını söyledi. Daha sonra da Palandöken İlköğretim Okulu'na tenis kortu yapılması için yardımcısına talimat verdi. Tenis kortunun yapımına önümüzdeki günlerde başlanacak. Hülya Avşar, kort bittiğinde Palandöken'e giderek hem kortun açılışını gerçekleştirecek hem de kendisine mektup yazan öğrencilerle tanışacak. Hülya Avşar açılıştan sonra öğrencilere raket tutmasını ve topa vuruş şekillerini gösterecek. Sanatçı, Palandökenli öğrencilerin tenise ilgi duymasından ve kort yapımı için kendisinden yardım istemelerinden dolayı oldukça duygulandığını söyledi. Avşar, tenis kortu yapımının sadece Palandöken İlköğretim Okulu ile sınırlı kalmayacağını, başka okullara da tenis kortu yapılması için girişimlerde bulunacağını dile getirdi.

MEHMET ÇALIŞKAN

Kaynak : Sabah

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home