Hülya Avşar

Salı, Temmuz 18, 2006

Makina yardım kampanyası

Okan Bayülgen`in Televizyon Makinası, önceki gece, yanan Ayvalık ormanlarının geri kazanımı için Hülya Avşar öncülüğünde başlatılan kampanyaya ayrıldı. Hülya Avşar, çocukluğunu geçirdiği Ayvalık`taki Şeytan Sofrası`nda 3 Temmuz 2006` da çıkan ve 300 hektarlık kızılçam ormanının yok olmasına neden olan yangın sonrası Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ve Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gencer`in desteğiyle bir kampanya başlattı. Avşar, kampanyayı duyurmak ve bağış toplamak için önceki gece Kanal D`de ekrana gelen Okan Bayülgen`in "Televizyon Makinası" adlı programına konuk oldu. 165 bin fidan dikilecek TEMA Vakfı yetkililerinin de konuk olduğu programda gece boyunca kampanya hakkında bilgi verildi ve para toplandı. Yanan orman alanının yeniden yapılandırılması için 225 bin YTL gerektiğini belirten Avşar, "Yanan alanda 15 Kasım itibariyle fidanlar dikime hazır hale getirilecek. Toplam 165 bin fidan dikilecek. Ayrıca denizden söndürme botu alacağız" dedi. Programdan notlar... Programını Ayvalık kampanyasına ayıran Okan Bayülgen, yayın süresince ekranda bağış için hesap numaralarını göstermekle yetinmeyip stüdyo numaralarını konuklarına bölüştürerek telefonda da bağış topladı. Bayülgen, "Televizyon Makinası"nın müziğini de bağış için satışa sundu. Televizyon Makinası`nın melodisi için kısa mesaj yollayarak bağış yapanlar, iki saat içinde 142 bin YTL toplanmasını sağladı. Bağış yapan seyircilerden gelen telefonları, Hakkı Devrim, Zerrin Özer, Hülya Avşar, Rasim Öztekin, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ve Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gencer yanıtladı. Seyircilerin isimleri, telefon numaraları ve bağış miktarları alındı. Bazen telefonlar kilitlendi. İlginç bağışlar da yapıldı. Afganistan`dan arayan bir Türk işadamı kampanyaya bağışta bulunacağını ifade etti. Manisa`dan arayan bir öğrenci harçlığından 10 YTL`yi, Ankara`dan arayan bir işçi de yevmiyesinden 10 YTL`yi bağışlayacağını açıkladı. Omurilik felçlisi olan bir genç de kampanyaya bağışta bulundu ve omurilik felçlileri için de benzeri bir kampanya yapması için Okan Bayülgen`den söz aldı. Canlı yayına telefonla bağlanan Haluk Levent, kampanyaya destek için bir konser vermek istediğini söyledi. Hüsamettin Cindoruk kampanyaya 5 bin YTL, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu 1000 YTL bağışladı. Kaynak : Yehhu

Pazar, Temmuz 16, 2006

AĞAÇLANDIRMA KAMPANYASI

- 3 TEMMUZ HATIRA ORMANI İÇİN HÜLYA AVŞAR’IN DESTEĞİ İLE KAMPANYA BAŞLATILDI.

- BALIKESİR VALİSİ SELAHATTİN HATİPOĞLU “YANAN ALANLARA 166 BİN ADET AĞAÇ DİKİLECEK” DEDİ.
- HÜLYA AVŞAR “ORMAN YANGINLARINA YETERİ KADAR ÖNEM VERMİYORUZ.

3 Temmuz günü yanan 150 hektarlık orman alanı için Balıkesir Valiliği, Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi, Küçükköy Belediyesi ve Ayvalık Ticaret Odası önderliğinden başlatılan kampanyaya destek Hülya Avşar’dan geldi.

Ayvalık Küçükköy Beldesi Toka Hotelde başlatılan 3 Temmuz Hatıra Ormanı kampanyası geniş katılımlı bir toplantıyla basına tanıtıldı. Basın toplantısında ilk sözü Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu aldı. Yangın ve yangın sonrası çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Hatipoğlu, 113.8 hektarlık alanda çam ormanının yandığını, yanan alanlara 166 bin 815 adet fidan dikileceğini ve bunun ekonomik maliyetinin 225 bin 354 lira olacağını açıkladı. Vali Hatipoğlu “Gerek devletimiz, gerek sivil toplum kuruluşları, ormana yeşile gönül vermiş destek ve katkılarıyla daha geniş alanlarda ve sayıda fidan dikimi yapılacaktır. Söz konusu yerin eski ve doğal görünümüne gelmesi sağlanacak hem de örnek bir dayanışma ve yardımlaşma ile gerçekleşmiş olacaktır.”dedi.

Daha sonra söz alan Hülya Avşar ise “Burada bulunmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Ayvalık’ taki yangın daha önceki yangınların içinden en iç acısı olanlardan bir tanesiydi. Nereye gidiyoruz diye düşünmekten kendimi alamadım. Ve anladım ki bu orman yangınlarına artık yeteri kadar önem vermiyoruz. Çok doğal hale geldi. Ayvalık’ a gönül vermiş biri olarak ta bu kampanyanın içinde bulunmak istedim.”dedi.

Kampanyanın mimarlarından birisi olan Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer ise kampanyaya yurt genelinde büyük ilgi olacağına inandıklarını dile getirdi. Gençer başta Balıkesir Valisi Hatipoğlu ve Hülya Avşar başta olmak üzere desteklerini esirgemeyen bütün katılımcılara ve basına teşekkür etti. Rahmi Gençer “Kampanyamıza destek vermek isteyen vatandaşlarımız Denizbank Ayvalık Şubesi 02202020, İş bankası Ayvalık Şubesi 625612, Vakıfbank Ayvalık Şubesinde 2019000 nolu hesaplara hiçbir masraf ödenmeden bağışta bulunabilirsiniz. Desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

3 Temmuz Hatıra Ormanı için kurulan komitede Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Ayvalık Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Küçükköy Belediye Başkanı Nedim Özdemir, Sanatçı Hülya Avşar, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, Orman Bölge Müdürlüğü, Ege Orman Vakfı ve Tema Vakfı gibi isimler ve kurumlar yer alıyor.

Kaynak : AYVALIK BELEDIYESI